Frågor och svar / Köpvillkor

Hur går en Special-T reparation till?

Efter mekanisk rengöring av ytan pressas ett glasklart lim in i stenskottet eller sprickan. När limmet fyllt ut skadan härdas limmet med UV-ljus och man får en hållbar reparation, där vi tagit bort synbarheten av skadan med 85-95%.

Vilka skador kan Special-T reparatören laga?

Special-T reparatören kan laga 95% av förekommande stenskott med bra resultat, både vad gäller hållbarhet och utseende.
Vilka regler som Bilprovningen tillämpar kan du bla läsa om i de riktlinjer som VTI, Svensk Bilprovning, Glasbranschföreningen samt försäkringsbolagen utarbetat.

Kan special-T reparatören laga sprickor?

Svar ja, de flesta sprickor går att laga om de är rena. Normalt kan vi laga sprickor på personbilar som är 15-20 cm långa. På stora och dyra rutor, t ex bussrutor, lagar vi längre sprickor.

Vad kostar det att få en ruta reparerad?

100 kr eller 200 kr beroende på försäkringsbolag. Special-T samarbetar med alla försäkringsbolag och självrisken är kraftigt reducerad vid reparation jämfört med byte av ruta.

Hur lång tid tar reparationen?

En Special-T reparation tar ca 1 timme.

Får man garanti på reparationen?

Special-T reparatören lämnar 1 års garanti på utfört arbete.

Går det att reparera ett gammalt stenskott?

Svar ja, det går bra att reparera även ett gammalt stenskott, men det blir ett bättre resultat kosmetiskt om man lagar snabbt. Limmade rutor är mycket sprickbenägna. Därför bör man laga stenskottet så snabbt som möjligt för att undvika att sprickan blir för lång och det blir för sent att reparera.

Om det inte går att laga din ruta så byter vi den naturligtvis men i första hand så rekommenderar vi en reparation om så är lämpligt.

KÖPVILLKOR webb butiken

Betalning:

Sker mot förskottsbetalning till bankgiro eller leverans mot postförskott.

Förskottsbetalning till Bankgiro:

När ni fått orderbekräftelsen så överför ni beloppet till vårt bankgiro 5064-7320. Vi skickar en bekräftelse på att pengarna överförst, leveransen sker omgående samma dag. Om produkten ej finns i lager meddelar vi preliminär leverans. Frakt tillkommer.

Betalning mot Postförskott:

En postförskottsavgift på 55kr + frakt tillkommer.

Fraktfritt för beställning över 5000kr.

För beställning av varor med låg vikt (batterier, laddkabel osv) rekommenderar vi er att betala till vårt BG 5064-7320. Vi skickar då varorna per brev med lägsta fraktkostnad.